Zarándoklat - Újvidék és Karlóca környéke 2024.05.25. | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Zarándoklat - Újvidék és Karlóca környéke 2024.05.25.

ree
A szabadkai Munkás Jézus Plébánia és a Keresztény Értelmiségi Kör egynapos zarándokutat szervez Újvidék és Karlóca környékére, idegenvezető kíséretével. Időpont: 2024. május 25. (szombat).
 
A tervezett program:
Indulás 7.00 órakor a szabadkai püspökség épülete elől. Utazás Újvidékre.
- 9.00 óra körül újvidéki ferences rendház – a vértanúk emlékhelyének koszorúzása. Séta Újvidék belvárosában: Mária Neve katolikus templom, főtér, Zmaj utca, Szent György ortodox katedrális, Duna-utca.
- 12.30 Péterváradon rövid séta a hangulatossá varázsolt alsóvárosban és Vajdaság legrégibb barokk templomának, a Szent György templomnak megtekintése, majd a várból megcsodáljuk Újvidék panorámáját.
- 14.00 óra körül folytatjuk utunkat Tekijára, az ismert ökumenikus zarándokhelyre (Havas Boldogasszony kegytemplom).
Rövid szabadidő - Ebéd tarisznyából.
- 16.00 Indulás Karlócára: ismerkedés a város nevezetességeivel, majd a Béke királynője templom (Békekápolna), a Szent Miklós Ortodox katedrális, a dunai sváb tájház megtekintése, a méhész múzeum és borospincék látogatása bor- és mézkóstolóval.
- 19.00 Indulás haza.
 
Étkezés tarisznyából.
 
A zarándoklat ára: a KÉK tagoknak 2 300 dinár személyenként, azoknak, akik nem tagjai a szervezetnek 2 800 dinár. Az ár magába foglalja a viteldíjat, a folyamatos idegenvezetést, a bor- és mézkóstolót, a belépődíjakat és a szervezési költségeket.
 
Előleg 1000 dinár, amit legkésőbb május 6-ig kell befizetni. Bővebb információ a KÉK irodában (Tel.:024/552-539 e-mail cím: kek@kek.org.rs).
 
Jelentkezési határidő: 2024. május 6., illetve a busz megteltéig.
 
SZERETETTEL VÁRUNK MINDEN ZARÁNDOKLÓT!