Hanganyagok | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Hanganyagok

A Keresztény Értelmiségi Kör műsora - XX. adás

A huszadik adásban a KÉK székesfehérvári és bodajki zarándoklatával foglalkozunk, kapcsolódva a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Kárpát-medencei engesztelő zarándoklatához, amelyet a hazáért és a békéért szervezett.

A Keresztény Értelmiségi Kör műsora - XVIII. adás

A tizennyolcadik adásban a KÉK Topolyán tartott Szent Ágoston napjával foglalkozunk, majd adásunk második felében a Kárpát – medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány Nyíregyházán szervezett konferenciájáról hallhatnak összefoglalót és interjúkat, amelyen a Keresztény Értelmiségi Kör képviselői is részt vettek.

Mons. dr. Benyik György: Köznyelvű Biblia – A Biblia fordítás problémái

A Keresztény Értelmiségi Kör 2023. szeptember 23-án Bibliai Napot szervezett Nagykikindán.

Az előadó Mons. dr. Benyik György, a szegedi Gál Ferenc Egyetem Biblikus Tudományok Tanszékének professzora, a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója.

Az előadás témája: Köznyelvű Biblia – A Biblia fordítás problémái

A rendezvényen hetven érdeklődő vett részt, Vajdaság számos településéről.

Ft. dr. Csizmár Oszkár: Órigenész védelmében – Órigenész könyveinek meghamisításáról –

A Keresztény Értelmiségi Kör 2023. szeptember 19-én könyvbemutatót tartott a Szabadkai Városi Könyvtárban.

Órigenész védelmében – Órigenész könyveinek meghamisításáról – Ókeresztény Örökségünk 24. Aquileai Rufinus, Pamphilosz Vértanú Órigenész műveinek antológiája

A kötetet bemutatja, a szerző: Ft. dr. Csizmár Oszkár, a szabadkai Szent Kereszt templom plébánosa

Ft. Bővíz László: "Irgalma nemzedékről nemzedékre megmarad" (Lk 1,50)

A Keresztény Értelmiségi Kör 2023.08.26-án Szent Ágoston napot szervezett. Szent Ágoston a szervezetünk védőszentje és immár hagyományosan, minden évben másik településen ünnepeljük. Az idén Topolya volt a rendezvény helyszíne, még pedig a Sarlós Boldogasszony templomban tartottuk meg ünnepi összejövetelünket.

A Keresztény Értelmiségi Kör műsora - XVI. adás

A tizenhatodik adás első felében Zentán a Lisieux-i Kis Szent Teréz Plébánián megtartott Bibliai napról hallhatnak beszámolót és interjúkat, majd ezt követően a Keresztény Értelmiségi Kör kecskeméti látogatásáról lesz szó a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából.

2022. március 22-én elindult a Keresztény Értelmiségi Kör műsora a Mária Rádió Szerbia hullámhosszán, amely havi egy alkalommal minden hónap negyedik keddjén 14 órától hallható az éter hullámain.