Zarándoklat Székesfehérvárra és Bodajkra | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Zarándoklat Székesfehérvárra és Bodajkra

Szekesfehervar

2023. október 6-án és 7-én a Keresztény Értelmiségi Kör zarándoklatot szervezett Székesfehérvárra és Bodajkra. 23 személy vett részt a tartalmas utazáson.

Pénteken Kiss Erika helybeli idegenvezető figyelemreméltó kalauzolásával megtekintettük a város nevezetességeit: a főteret uraló Országalmát, a városházát, amely a tér meghatározó épülete, a Koronázó Bazilika Romkertjét, a Karmelita templomot, a Szent István Székesegyházat, a Szent Imre Templomot, a Nepomuki Szent János Templomot.

Szombaton csatlakoztunk a Kárpát-medencei engesztelő zarándoklathoz Bodajkon, amelyet a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezett a hazáért és a békéért Makláry Ákos elnök vezetésével Magyarok Nagyasszonya ünnepéhez kapcsolódóan, a Segítő Szűz Mária-kegyhelyre.

Szentmisén vettünk részt, amelyet Mórocz Tamás, a kegyhely plébánosa mutatott be, meghívott atyák koncelebrálásában. A prédikációjában rámutatott a Magyarok Nagyasszonya-ünnep jelentőségére, kiemelte az anyák szerepét, és az anyai szeretet lényegét. Megismerkedtünk a felújított kegyhely történetével, megtekintettük azt a helytörténeti kiállítást, amely Mindszenty József bíborosnak állított emléket. Orgonakoncerten vettünk részt.

Nagy örömet jelentett számunkra a találkozás a magyarországi partnerszervezetünk tagjaival. A tartalmas program után, lelkiekben feltöltődve, a testvéri összetartozás érzésével indultunk haza.

Hálás köszönet a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének székesfehérvári csoportjának mindazért az önzetlen segítségért és fáradozásért, amit irántunk tanúsítottak.