Zarándoklat Baranyába | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Zarándoklat Baranyába

Lasko

A Keresztény Értelmiségi Kör 2023. április 22-én egynapos zarándoklatot szervezett Baranyába. Szabadkáról indult egy busz, majd Kúláról csatlakozott hozzánk egy kisbusz is, így összesen 70 személy vett részt az utazáson.

Az út lelki vezetője dr. Horváth Endre atya, hajdújárási-ludasi plébános. A Duna jobb partján fekvő Almáson meglátogattuk a Mária kegyhelyet és szentmisén vettünk részt. Eszéken megtekintettük a Szent Péter-Pál-katedrálist, amely neogótikus stílusban épült. Építtetője Juraj Strossmayer püspök volt. Helyi idegenvezető kalauzolásával tettünk egy sétát a városközpontban. Az utazás következő helyszíne Laskó volt, ahol Szenn Péter református püspök fogadta csoportunkat és ismertette a horvátországi magyarok helyzetét, bemutatta Sztáray Mihály reformátor, énekszerző tevékenységét.

Csúzán a Kollár pincészetben elfogyasztott ízletes ebéd után Vörösmartra indultunk. Sipos Tűr Klára hitoktató a Keresztény Értelmiségi Kör horvátországi együttműködő partnere és férje Sipos Ferenc bemutatták a vörösmarti pincesort és megvendégelték zarándokcsoportunkat. Hálás köszönet a kedves fogadtatásért.

A tartalmas program után, lelkiekben feltöltődve, új élményekben gazdagodva indultunk haza.