Testvérszervezetek találkozója | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Testvérszervezetek találkozója

Jánoshalma

Hosszas egyeztetés után november 18-án Szabadkán találkozott a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének jánoshalmi csoportja a Keresztény Értelmiségi Kör szabadkai és környékbeli helyi csoportjainak tagjaival és vezetőivel.  A találkozó egy városi sétával és Szabadka nevezetességeinek megismerésével kezdődött, amelyben Kanyó Ervin idegenvezető tanár úr volt segítségünkre. A több mint két órás bemutatóból nem maradt ki a városunk két jellegzetessége sem, a szabadkai Városháza és a felújított zsinagóga megtekintése.

A kimerítő és tartalmas séta után jól esett megpihenni a Horgos melletti Domus Pacis ferences lelkigyakorlatos házban, ahol meleg ebéddel várták a résztvevőket. Az ebéd után egy kávé mellett folytatódott a találkozó. Itt rövid bemutatkozó után a helyi csoportok képviselői megbeszéléseket folytattak az anyaországi vendégeinkkel. Megvitatták a további együttműködés lehetőségeit, a közös programok szervezését, a pályázati lehetőségeket, valamint az előadók cseréjét. A beszélgetés végén meghívást kaptunk, hogy jövőre mi is tegyünk csoportos látogatást Jánoshalmára.

A baráti találkozót egy palicsi sétával zártuk. Köszönet a támogatásért Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságnak, aki lehetővé tette ennek a programnak a megvalósítását.