Összegzés és tervek | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Összegzés és tervek

 A Keresztény Értelmiségi Kör (KÉK) február 8-án tartotta meg Szabadkán Elnökségi ülését. A megjelenteket Szabó Károly a KÉK elnöke köszöntötte. Az ülésre hét napirendi pontot javasolt, amit az elnökség tagjai elfogadtak. Megvitatták és elfogadták az előző év működésével kapcsolatos jelentést. Megállapítást nyert, hogy a 2016-os évi programok által bizonyította a KÉK létjogosultságát. A folyó évvel kapcsolatos terveket is véglegesítették. Minden hónapban lesznek KÉK tribünök a helyi csoportokban. Februárban tartjuk az idei első Hitismereti napot Szabadkán, júliusban Törökbecsén, októberben Bácsfeketehegyen és az Adventi lelki napra kerül sor a Domus Pacisban decemberben.

Összegzés és tervek

A mindig nagy érdeklődést kiváltó zarándoklati lehetőségek között válogatva, az idén Nagyváradra és Gombosra esett a választás, tavasszal majd a szeptemberben, Szent László éve kapcsán Győrbe, és októberben Máriagyűdre. Nem marad el a már hagyományossá vált májusi Barátkozási nap és az augusztusban megünneplésre kerülő Szent Ágoston, a KÉK védőszentjének napja sem.

     A helyi csoportok nagyobb aktivitására számít az elnökség. Javaslatokra az előadók személye és a témák terén, amelyeket bővíteni is lehetne.

     Az idén választásokra is készülni kell, az elnökség köreiben és a helyi csoportokban is.

     Az ülésen a KÉK új tagokkal bővült.