Magyarkanizsán újra megalakult a KÉK helyi szervezete | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán újra megalakult a KÉK helyi szervezete

Értelmiségi Kör helyi szervezete. Az alakuló összejövetelre a Miasszonyunkról nevezett nővérek rendházának kápolnájában került sor. Az esemény szentmisével kezdődött, amelyet Orcsik Károly plébános mutatott be, majd Szabó Károly, a Keresztény Értelmiségi Kör vezetője, őt követően pedig Tomaš Teréz alelnök ismertette a szervezet munkáját és célkitűzéseit, amelyek megvalósításában számítanak a magyarkanizsai szervezetre is, annál is inkább, mivel azt Magyarkanizsa önkormányzata is támogatja.

A KÉK újjászervezésének kezdeményezője Sarolta nővér, a Miasszonyunkról nevezett rend tagja volt, aki az alakuló összejövetelre nem célközönséget hívott meg, hanem mindenkit, akit érdekelt ez az esemény. A megjelentek végül a nővért választották meg a szervezet helyi vezetőjévé.

Sarolta nővér, magyarkanizsai elnök, KÉK: „Igazából most egyelőre ez volt, hogy minél többen halljanak erről a dologról, ezért úgy gondoltam, hogy meghirdetjük, és már a kapura is kitettük, csak hogy mindenki el tudja olvasni és lássa. Én nagyon bízom abban, hogy mivel a név már maga mond valamit, Keresztény Értelmiségi Kör, ezt az értelmiségit szeretném nagyon kiemelni, hogy nagyon fontos, hogy tanárok, orvosok, tanítónénik is majd csatlakozzanak hozzánk.”