KÉSZ Küldöttgyűlés Baján | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

KÉSZ Küldöttgyűlés Baján

Baja

A Keresztény Értelmiségi Kör magyarországi partnerszervezete a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Baján szervezte meg tavaszi Küldöttgyűlését 2023. május 12-14-én. Szervezetünk vezetőségi tagjai vettek részt a programon.

A megbecsülés jeleként a néhai Bácskai Sándor Keve ciszterci atya tiszteletére készült emléktábla ünnepélyes átadását pénteken tartották a Ciszterci Ház aulájában, majd kezdetét vette a Küldöttgyűlés.

Köszöntőt mondott Makláry Ákos KÉSZ elnök és Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, majd előadást tartott Baja városáról Vedelek Norbert a bajai KÉSZ elnöke.

Szombaton szentmisén vettek részt a jelenlevők, amelyet Binszki József és Makláry Ákos mutatott be a Bajai Belvárosi Római Katolikus Plébániatemplomban.

A délelőtt folyamán a napirendi pontok feldolgozásával foglalkoztak a résztvevők, elfogadásra kerültek a szervezet működéséhez szűkséges beszámolók, elhangzottak az országos programok. Tájékoztattak a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány munkájáról, terveiről, majd a határon túli társszervezetek is beszámoltak tevékenységükről.

A szünetben városnéző kisvonattal megtekintették Baja nevezetességeit, majd délután közösségfejlesztéssel ismerkedtek Süveges Gergő és Süveges Rudan Margit interaktív módszerei során.

A vasárnapi szentmise után a résztvevők élményekben gazdagodva, lelkiekben feltöltődve indultak haza.