Keresztény Értelmiségi Kör Nagyböjti Lelki Napja Domus Pacis Lelkigyakorlatos Házban | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Keresztény Értelmiségi Kör Nagyböjti Lelki Napja Domus Pacis Lelkigyakorlatos Házban

nagybojt

A Keresztény Értelmiségi Kör Nagyböjti lelki napot tartott a Horgos melletti Domus Pacis ferences lelkigyakorlatos házban. Az egésznapos programra mintegy 75 érdeklődő érkezett Vajdaság tizennégy településéről és jelen voltak a magyarországi partnerszervezetünk a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének jánoshalmi helyi csoportjának vezetői.

A lelki nap előadója ft. Horváth Ákos, újvidéki káplán volt. Az előadásának témája: Megtérés – Lisieux-i Kis Szent Teréz naplója alapján. Az első előadásban a megtérést és annak lehetőségeit ismertette pszichológiai és mentálhigiénés szempontból, számos érdekes példával a gazdagítva mindennapokból. A második előadás a mások megtéréséért, megmentéséért, a bűnösök életéért imádkozó Lisieux-i Kis Szent Terézt mutatta be, aki küldetésének érezte, hogy másokat megtanítson arra, hogyan szeressék Istent.

Az előadások után a találkozó résztvevői, amennyiben kívánták, elvégezhették nagyböjti szentgyónásukat Horváth Ákos és Savelin Zoltán atyáknak köszönhetően. A közös ebéd után szentmisén vettek részt, amelyet ft. Horváth Ákos mutatott be.

A nap végén a jelenlevők csatlakoztak az Imalánc a békéért elnevezésű kezdeményezéshez, amelyet a magyarországi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége szervezett Gyümölcsoltó Boldogasszony napján. A résztvevők együtt imádkozták az Örvendetes rózsafűzér imádságát, a vállalt imaóra alatt.

A program támogatója a Bethlen Gábor Alap.