KÁMME Konferencia, KÉSZ Küldöttgyűlés Budapesten | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

KÁMME Konferencia, KÉSZ Küldöttgyűlés Budapesten

KÉSZ

A Keresztény Értelmiségi Kör képviselőiként részt vettünk 2022. november 10-11-én a Budapesten megrendezett Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért (KÁMME) Alapítvány Konferenciáján, és november 12-én a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) Küldöttgyűlésén.

A KÁMME Konferencián neves személyek előadásait hallhattuk: Szili Katalin a határon túli autonómia-ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Kántor Zoltán szociológus, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója, Szilágyi Péter a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Délután a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Horvátországból érkező partnerszervezetek beszámolóit hallgattuk meg és közös műhelymunka következett. Jó volt újra találkozni és személyesen egyeztetni a jövőbeni terveket, programokat.

A KÉSZ Küldöttgyűlése szombaton szentmisével kezdődött a Jézus Szíve jezsuita templomban, amely főcelebránsa Majnek Antal ny. munkácsi püspök. A szentmise végén ünnepélyesen átadásra került a Szent Adalbert-díj Majnek Antal püpök úr részére a KÉSZ kárpátaljai kapcsolatainak segítésében és fejlesztésében, valamint az ott élők hitének és magyarságtudatának megőrzésében végzett több évtizedes, lelkiismeretes és odaadó tevékenysége elismeréseként.

A KÉSZ Küldöttgyűlése a Párbeszéd Házában zajlott, ahol a helyi csoportvezetők beszámoltak a tevekénységükről. Egy interaktív előadást hallhattunk Tóth Ernő vezetésével Biztonság a félelemben –Mentális egészségünk fejlesztése címmel. A bankett előtt ünnepélyesen átadásra került a Csanád Béla díj dr. Csillag Gusztáv, a kaposvári és dr. Fejéregyházi Sándor, a budaörsi csoport egykori elnöke részére a KÉSZ-ben hosszú éveken át végzett odaadó munkájukért.

Köszönet a KÁMME Alapítványnak és a KÉSZ-nek, hogy részt vehettünk ezen a tartalmas programon!