Ismeretterjesztő Interaktív Nap Szabadkán | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Ismeretterjesztő Interaktív Nap Szabadkán

Interaktiv nap

A Keresztény Értelmiségi Kör 2023. február 18-án Ismeretterjesztő Interaktív Napot tartott Szabadkán a Diákotthonban. A rendezvény témája: Ne féljetek! Biztonság félelem idején – útikalauz nehéz időkre.

Az interaktív napra mintegy 75 résztvevő érkezett Vajdaság 18 településéről. Két tartalmas és igen aktuális előadás hangzott el:

Dr. Klinovszky Andrea, pszichológus: Félelmeink útvesztőjében - akadály vagy lehetőség az életben?

Tóth Ernő, a Kárpát-medencei Magyarok Evangelizációjáért Alapítvány vezetője: Félelmeinkről és azok kezeléséről hitünk és kulturális értékeink segítségével.

Mindkét előadásban a félelemről esett szó. Dr Klinovszky Andrea a félelem fajtáiról és élettani hatásairól, kezelési módszereiről beszélt tudományos szemszögből. Tóth Ernő interaktív módon a közönség közreműködésével fejtette ki gondolatait a téma kapcsán. Aki helyesen válaszolt egy-egy feltett kérdésre jutalomként csokoládéban részesült. Az előadás közben elhangzott egy-egy szavalat Miklenovics Aranka és egy népdal Torok Orsolya előadásában, amelyek bensőséges hangulatot teremtettek.

Ebéd után a program Szentmisével zárult a szabadkai Avilai Szent Teréz Székesegyházban, amelyet ft. Józsa Gáspár mutatott be.

A rendezvény a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.