Hitismereti napot tart Szabadkán a Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Hitismereti napot tart Szabadkán a Keresztény Értelmiségi Kör

Üdvösségünk hajnala címmel tart hitismereti napot a Keresztény Értelmiségi Kör Szabadkán. A fatimai jelenések 100. évfordulója alkalmából a Mária tisztelet dogmatikus és liturgikus vonatkozásai a téma. Vajdaság több településéről érkeztek érdeklődők, mintegy 130-an.

Sorban érkeztek az emberek a hitismereti napra, amelyet a Keresztény Értelmiségi Kör szervezett a szabadkai Diákotthon nagytermében. Ács Erzsébet, a szervezet töröktopolyai elnöke elmondta, egy éve aktív tagok a Keresztény Értelmiségi Körben.

Ács Erzsébet, helyi elnök, Keresztény Értelmiségi Kör, Töröktopolya: „Minden előadáson részt veszünk amerre a KÉK megjelenik. Úgy érzem, mindannyian feltöltődve, új erővel térünk haza és visszük ezt a szeretetet az otthoniaknak is, amit itt átélünk és kapunk.”

A tornyosi Sinkovics Judit első alkalommal vett részt ilyen eseményen. Sinkovics Judit, Tornyos: „Pár éve megtapasztaltam, hogy az a teher, ami a vállamat nyomta, sehogy máshogy nem tudtam áthidalni, csak úgy, hogy a vallás és Isten felé fordultam.”

Két szabadkai plébános előadását hallgathatják az érdeklődők. Kara Nándor, a szabadkai Kisboldogasszony templom plébánosa a dogmatikus részről, a hitigazságok kifejtéséről beszél.
Kara Nándor, plébános, Kisboldogasszony templom, Szabadka: „Én valahogy úgy érzem, hogy a Mária tisztelet nagyon mélyen benne van a népünkben, benne van a hívő ember lelkében és ahhoz hogy ezt még jobban megértsük ebben próbálunk segíteni a hitismereti részben, tehát a dogmatikai részben, a hitigazságok kifejtésében.”

Szakály József, a szabadkai Jézus a munkás templom plébánosa a liturgikus, istentiszteleti részről tart előadást.

Szabó Károly, elnök, Keresztény Értelmiségi Kör: „Hitismereti napot évente hármat, négyet szoktunk szervezni. Ezek a hitismereti napok általában valamilyen vallási témához kötődnek, amivel igyekszünk közelebb hozni az emberekhez egy-egy témát, mivel ebben az éveben van a fatimai jelenések 100. évfordulója, így úgy határoztunk, hogy az egyik hitismereti napunkat ennek fogjuk szentelni illetve a Szűzanyának fogjuk szentelni.”

A rendezvény délután 16 óra körül közös zsolozsmával zárul.