Az együttműködés erősítése anyaországi partnerszervezetünkkel | Keresztény Értelmiségi Kör | Keresztény Értelmiségi Kör Ugrás a tartalomra

Az együttműködés erősítése anyaországi partnerszervezetünkkel

Csoportkep

Szabadkán találkozott a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének keceli csoportja a Keresztény Értelmiségi Kör vezetőivel és a szabadkai helyi csoportjának tagjaival. A többéves együttműködés eredménye ez a látogatás, amelyen összesen 38 személy vett részt mindkét szervezetből. A program egy városi sétával és Szabadka nevezetességeinek megismerésével kezdődött, amelyet Štraka Andrea idegenvezető, tanárnő vezetett. A háromórás városnézés során többek között megtekintettük a Városháza dísztermét, a felújított zsinagógát, a Szent Teréz Székesegyházat és a Szent Mihály ferencesek templomát, valamint a város egyéb látványosságait.

A kimerítő és tartalmas séta után jól esett megpihenni a Horgos melletti Domus Pacis ferences lelkigyakorlatos házban, ahol meleg ebéddel várták a résztvevőket. Az ebéd után közös egyeztetéssel folytatódott a találkozó. Rövid bemutatkozó után a szabadkai helyi csoport képviselői megbeszéléseket folytattak az anyaországi vendégekkel. Megvitatták a további együttműködés lehetőségeit, a közös programok szervezését, a pályázati lehetőségeket, valamint az előadók cseréjét. Közvetlen hangulatú baráti beszélgetés jött létre a két szervezet tagjai között.

Délután a csoport Ft. dr. Horváth Endre atya meghívására ellátogatott a hajdújárási Keresztelő Szent János templomba. Az atya bemutatta a tavaly decemberben felszentelt turulszobrot és ismertette történetét.

A baráti találkozó egy palicsi sétával zárult. Vendégeink érdeklődve hallgatták idegenvezetőnk beszámolóját Palics történetéről és nevezetességeiről.

A találkozó a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány támogatásával valósult meg.

 

Kapcsolódó hír:

A Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorának 20:04 perctől 27:37 percig hallható interjú a keceli vendégekkel:

Szabadkai Magyar Rádió