Evangélium - 2020.02.02.

Szerkesztette: Masa Tamás

Évközi 4. vasárnap

 Abban az időben:
    Jézus, látva a tömeget, fölment a hegyre, leült, tanítványai pedig köréje gyűltek. Akkor szólásra nyitotta ajkát, és így tanította őket:
    ,,Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa. Boldogok, akik sírnak, mert ők vigasztalást nyernek.
    Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet.
    Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságot, mert ők kielégítést nyernek.
    Boldogok az irgalmasok, mert nekik is irgalmaznak. Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják Istent.
    Boldogok a békességszerzők, mert őket Isten fiainak fogják hívni. Boldogok, akiket üldöznek az igazságért, mert övék a mennyek országa.
    Boldogok vagytok, ha miattam gyaláznak titeket és üldöznek, ha hazudozva mindenféle gonoszsággal vádolnak titeket. Örüljetek és ,, ujjongjatok, mert nagy lesz a ti jutalmatok az égben.' /Mt 5, 1-12a/

                

                   “Keressétek az Urat ti, szegényei a földnek, akik teljesítitek parancsait.”(Szof 2,3)

     Krisztusban kedves testvérem!

     Szofoniás próféta könyve egy roved, mindössze három fejezetből álló prófétai könyv. Tartalma és szerkesztési módja is nagyon érdekes. Szofoniás próféta Kr. e. 640 és 630 között működött Júdában. A nép nagyon sok pogány szokást átvett a környező népektől, ezért volt szükség a prófétai figyelmeztetésre. A zsidó vallásosság jellemzője, az hogy szigorőan betartják a mózesi törvényt, és nem hallgatnak más népek isteneire. Sajnos több alkalommal is bekövetkezett ez az elpártolás. Szofoniás felemeli a hangját, és ebben a rövid prófétai könyvben a nép szinte minden rétegéhez szól. Figyelmezeteti őket a az elpártolás veszélyeire, de ugyanakkor a következményekre is.

     A mai olvasmány egyik nagyon fontos kijelentése éppen a cimsorban szereplő ige. A próféta felhivja a figyelmet arra, hogy az elpártolás másik istenekhez a halálba és a romlásba vezet. Jahve az igaz Isten, aki népét kimondhatatkan szeretettel szereti és mindig a javára fordit mindent. Szükséges a szivbéli megtérés. Erre utal a fent szereplő ige. Az Urat keresni ugyanazt jelenti , mint az Igazságot keresni.

     Krisztusban kedves testvérem. Napjainkban is nagyon sok elpártolást tapasztalunk. Nagyon sok ember értékrend zavarban szenved. A modern kor bálványai megzavarják az igazi vallásosságot. Szükséges most is, hogy mi keresztények tanúságot tegyünk az Igazság, Jézus Krisztus és az Ő evangéliuma mellett. Lehet hogy a világ szemében balgaság a mi tanúságtételünk, de az igazi boldogság és öröm a Krisztussal való közösségből és együttlétből fakad. Aki megtartja az evangélium tanitását,az boldog és áldott less mindenkor.

 

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30