Evangélium - 2019.05.12.

Szerkesztette: Masa Tamás

Húsvét 4. vasárnapja

    Abban az időben Jézus ezt mondta tanítványainak:
    ,,Juhaim hallgatnak szavamra. Ismerem őket, és ők követnek engem. Örök életet adok nekik, nem vesznek el soha, és senki nem ragadja ki őket kezemből.
    Atyám, aki nekem adta őket, nagyobb mindenkinél: Atyám kezéből nem ragadhat ki senki semmit. Én és az Atya egy vagyunk.''
/Jn 10, 27-30/

           

                           “Elterjedt az Úr szava az egész környéken” (ApCsel 13,49)

     Krisztusban kedves testvérem!

     Húsvét negyedik vasárnapja a Jó Pásztor Vasárnapja. Világszerte imádkoznak papi és szerzetesi hivatásokért. Mi is csatlakozunk ehhez a kezdeményezéshez, és a mai napon különösképpen, kiemelten fohászkodunk papjainkért, szerzeteseinkért, és azért hogy az Úr hívjon meg fiatalokat, akik vállalják a papi, vagy a szerzetesi életformát. A hivatás Isten ajándéka. Nem az ember érdeme. Az Úr az aki meghív, kiválaszt, és megadja a szükséges kegyelmeket a szolgálathoz.

     A  mai olvasmányban arról hallottunk, hogy Pál apostol és munkatársa Barnabás miként hirdették az evangéliumot Antiochiában. Látjuk a módszert ahogyan végzik a szolgálatukat. Először a zsidókhoz fordulnak, nekik hirdetik Krisztust,aki beteljesítette az ószövetségi jövendöléseket. A zsidók után fordulnak a pogányokhoz és nekik is hirdetik az evangéliumot. Nagyon érdekes ez a valóság. Belegondolhatunk abba, mennyi nehézség, fáradtság, áldozat kellett az evangelizáció lefolytatásához. Az Egyház ma is ezt teszi. A papság, és a világi hívek együtt folytatják ugyanazt, amit az apostolok tettek a kezdeti időben. Az evangelizáció mai is folytatódik, hiszen ez az Egyház alapfeladata. Minden időben, mindenkinek elvinni az Örömhírt-az Evangéliumot. Ahogyan Pál és Barnabás akadályokba ütköztek, úgy a mi Egyháznak is meg kell küzdenie sok mindennel, ami akadályozza a küldetésének a végzését. Ma is jelen van az ellenállás nagyon sok ember részéről. Mai is nagyon nagy a kihívása az Egyháznak  az érdektelenség, a hitetlenség, a világia és anyagias gondolkodás. Pál és Barnabás példája ma is bátorítani akar minket, mai keresztényeket, hogy a világ forgatagában, az ellenállás és a sok akadály ellenére, kitartóan folytassuk a Krisztusról szóló tanúságtételünket.

     Legyen ez a mai Jó Pásztor vasárnap, egy erőforrás a számunkra. Imádkozzunk a hivatásokért ma és mindenkor, és a saját keresztény hivatásunkat becsüljük meg. Kérjünk mi is erőt és kegyelmet a világban végbemenő tanúságtételünkhöz.

     Az Úr kegyelme legyen velünk!

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30