Evangélium - 2018.01.01.

     "A pásztorok sietve elindultak, és megtalálták Máriát, Józsefet és a jászolban fekvő Kisdedet. Miután látták, elbeszélték mindazt, amit már korábban megtudtak a Gyermekről. Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok elbeszélésén. Mária pedig szívébe véste szavaikat, és gyakran elgondolkodott rajtuk. A pásztorok ezután hazatértek. Dicsérték és magasztalták Istent mindazért, amit láttak és hallottak, pontosan úgy, amint (az angyalok) előre megmondták nekik.
     Azután eltelt nyolc nap, és körülmetélték a Gyermeket. A Jézus nevet adták neki, mert így nevezte őt az angyal, mielőtt még anyja méhében megfogant volna." /Lk 2, 16-21/

                                

                              „Aki csak hallotta, csodálkozott a pásztorok beszédén.” (Lk 2,18)

     Krisztusban kedves testvérem!

     Megkezdődött az Új Esztendő. Néhány nappal ezelőtt megünnepeltük Megváltónk születését, a Karácsonyt, azután a Szent Család ünnepét. Ma a Boldogságos Szűz Mária Istenanyaságának ünnepét ünnepli az Egyház világszerte. Nem véletlen, hogy ez az ünnep éppen az év első napján van. A Boldogságos Szűz Mária anyai pártfogását kérjük rögtön az esztendő kezdetén. Imádkozunk az ő közbenjárásáért, hogy Isten adjon nekünk sok kegyelmet és erőt az előttünk álló időben is. Mária a csodálatos Istenanya velünk akar lenni ebben az új esztendőben is. Meg akar szólítani bennünket, és a jövőben is Jézushoz akar minket elvezetni.

     A mai evangéliumi szakaszban arról hallottunk, hogy miután Mária megszülte az Isteni Gyermeket, a pásztorok akik a pusztaságban legeltették nyájukat, eljöttek, és leborulva hódoltak előtte. A pásztorok szívében ott lobogott az örömnek tüze, magasztalták az Urat, és mindenkinek elbeszélték amit láttak (vö Lk 2,20). Az újév első napján, mi is csatlakozunk a pásztorokhoz, és hasonlóképpen mint Karácsonykor, újra hódolatunkat akarjuk tenni Jézus előtt, és köszönteni akarjuk Máriát. Ebben az esztendőben is akarjuk,hogy Mária legyen életünk vezércsillaga. A mennyei Édesanyánk oltalmába akarjuk ajánlani magunkat, családunkat, Egyházunkat, és az egész emberiséget. Olyan jó így elkezdeni az új évet, hogy tudatában vagyunk annak, van egy hatalmas és csodálatos pártfogónk, aki mindig mellettünk áll, mindig bátorít bennünket, ha elesünk felemel bennünket, ha sírunk, anyai gyengédségével letörli könnyeinket. Mária, aki Isten kedves leányaként áll előttünk, a mai szép ünnepen is üzen nekünk. Azt mondja, üzeni, hogy hozzá hasonlóan mi is gondolkodjunk el a dolgokon, amik körülvesznek bennünket. Mindenekelőtt Isten igéjét, az Ő üzenetét véssük a szívünkbe, és naponta elmélkedjünk róla. Istennek ebben az új évben is egy csodálatos ajánlata van a számunkra. Máriához hasonlóan, minket is megszólít, meghív, hogy odafigyeljünk rá, és merjük felvállalni a hivatásunkat. Mária is elindult az ismeretlenbe, amikor Isten kiválasztotta őt. Elindult, de nem rettegéssel, és félelemmel, hanem bízott abban Aki őt meghívta. Nekünk is példát mutat aSzűzanya, itt mindjárt az év kezdetén, hogy határozzuk el, bármi történjék is, mi kitartunk Isten iránti hűségünkben, és bizalmunkban.

     Krisztusban kedves testvérem! Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe, itt az új esztendő első napján elmondja nekünk azt is, hogy Isten akratára kell bíznunk magunkat. Nem tudjuk, mit hoz majd nekünk a 2017-es év. Nem tudjuk, hogy az elkövetkezendő 365 napban mi fog történni a világban, mi fog történni a családunkban, a saját magunk életében. Nem is az a lényeg, hogy így előre elkezdjünk találgatni. Nem érhet bennünket meglepetés, ha Isten jelenlétébe helyeztük magunkat most azonnal az év első napján. Imádkozzunk, kérjük a Szűzanya közbenjárását, hogy az Úr segítsége legyen mindig velünk. A Szentlélek nyissa meg a szívünket, Isten igéjére. Éljen bennünk elevenen a hit, a remény, és a szeretet. A Szűzanya imádságai segítsenek bennünket, hogy mindenkoron odafigyeljünk arra ,Akit ő a világra szült, a mi Üdvözítőnkre  Jézusra. Nem lesz a gonosznak semmi hatalma felettünk, ha a Szűzanya oltalmában maradunk. Jézus kegyelme töltse be a szívünket, adjon nekünk erőt az új esztendő összes küzdelmeihez.

     Áldott és békés Új Esztendőt kívánok neked kedves testvérem Jézus Krisztusban!

 

 

 

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30