Együtt könnyebb

Közös társadalmi szerepvállalás erősítése a for-profit és a non-profit szektor között a határok leküzdésével, Vajdaság és a magyarországi Dél-alföldi régió civil szervezetei, valamint kis- és közép- vállalkozásainak részvételével

 

Közéleti témájú előadás nap a Caritas önkéntesei és a Keresztény Értelmiségi Kör tagjai számára

 

Szeretettel meghívjuk  Mgr. Pavlovski Róbert előadására, amely 2013. október 5-én, szombaton lesz megtartva.

Helyszín: a szabadkai diákotthon

Program: 9.00 h -  gyülekező

                 10.00 h - a szervezők rövid bemutatkozása

                 10.15 h - I. előadás: Emberi jogok és kötelességek

                 11.30 h - szünet

                 12.00 h - II. előadás: Emberi méltóság

                 13.00 h - ebédszünet

                 14.00 h - csoportmunka

                 15.30 h - értékelés

 

 

Embernek lenni jó?!


Ez az előadás a „TOgether is Better” IPA projekt keretén belül valósul meg.

2013 márciusától egy Európai Uniós projektet valósítunk meg, melynek keretében lehetőségünk nyílik a Vajdaságban található kis- és középvállalkozások társadalmi elismertségének és hírnevének növelésére, társadalmi vérkeringésbe történő bevonására, valamint médianyilvánosság elérésének biztosítására a megnyert támogatás által.

A projekt pontos címe: „Együtt könnyebb! - Közös társadalmi szerepvállalás erősítése a for-profit és a non-profit szektor között a határok leküzdésével” (angolul: „TOgethet is BEtter! Cooperation of the for-profit and non-profit sectors across the border to facilitate social development”).

E projekt fontos jellemzője, hogy nem csupán Vajdaságra hanem Magyarországra is koncentrál, ahol a Talentum Alapítvány Az Önkéntesség Támogatásáért, mint projektvezető ugyanazon célokért tevékenykedik.

 

Projektünk küldetése és célja

A projektünk küldetése, hogy Vajdaságban és a Dél-alföldi Régióban meghonosítsuk a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának kultúráját, mely "CSR"  néven vált ismertté a nemzetközi köztudatban az angol kifejezés,  "corporate social responsibility" után. (A vállalati társadalmi felelősségvállalás jelentése: önkéntesen szociális és környezeti szempontok érvényesítése az üzleti tevékenységekben és a partnerekkel fenntartott kapcsolatokban. A CSR egy  eszköz, amely összeköti a fogyasztót, a társadalom különböző szereplőit és a cégeket.)

Projektünk célja lehetőséget és megfelelő környezetet teremteni CSR tevékenységek megalapozására, melyek mind Vajdaságban, mind a Dél-alföldi Régióban, innovatívnak számítanak a kis- és középvállalkozások életében.

 

 

Szervező: Keresztény Értelmiségi Kör

Támogató: Funero kft

 

 

Caritas Szabadka

SRB 24000 Subotica
Telefon: +381 (0)24 559 139

 

Projektünk a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg

http://www.hu-srb-ipa.com/hu/

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30