Két testvér

Egy vidéki farmon élt két testvér egymás szomszédságában. Egy napon egy jelentéktelen félreértés kapcsán összevesztek. Eddig kölcsönadták egymásnak szerszámaikat ameddig az egyik távol volt, a másik viszont vigyázott a farmra. Mindig megbeszélték a problémáikat is. De egy csapásra minden megváltozott. Hiába a negyven éves szomszédság, a testvéri kötelék, végül odáig fajult a dolog, hogy nem is álltak szóba egymással.

Egy szép, napos reggelen az idősebbik testvérhez bekopogott egy idegen férfi, aki munkát keresett egy-két napra. Először el akarta küldeni, de végül, amikor meghallotta, hogy ácsmester és jól bánik a fával, megmozgatta a fantáziáját. Azt a feladatot adta neki, hogy a testvére és az ő telke határára építsen egy kerítést. Mégpedig olyat kért, amin még átlátni sem lehet, mert annyira haragudott a testvérére.

Miután kiadta a feladatot, minden faanyagot, szerszámot és szeget a rendelkezésére bocsátott a mesternek, majd elment a városba. Az ács neki is látott a munkának. Estefelé, amikor visszajött, az idősebb testvér megdöbbenve látta, hogy a telek határán, a kis völgyben nem egy kerítés, hanem egy híd áll, mely összeköti az ő és testvére telkét. Pont akkor jött ki a fiatalabbik testvér is, aki szintén megdöbbenve nézte a hidat, s ezt mondta: "Kedves Testvérem! Te képes voltál egy hidat építtetni azok után, ami köztünk történt? Azok után, amiket tettem és mondtam?”

Erre mindketten nagyon elszégyellték magukat és a híd közepén egymásba borulva kibékültek. Ennek örömére kérték az ácsmestert, hogy maradjon még pár napig, találnak neki valami munkát.

Erre a mester így felelt: "Nagyon szívesen maradnék, de még sok olyan hely van, ahol hidat kell építenem!"

******************

”Az a fontos, hogy mindenki megtegye, amit megtehet.”

(ismeretlen szerző)

 

 

Budapest, 2013. augusztus 30.

 

Szeretettel és mindennapi imáimmal: Dávid M. Bernadette szerzetesnővér

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30