Kaktusz és pókmacska

Szerkesztette: Dávid M. Bernadette szerzetesnővér

Valamikor régen egy férfi Istentől kért egy virágot és egy pillangót. Kaktuszt kapott és pókmacskát.

A férfi elszomorodott és nem értette, miért nem teljesült kérése. Később arra gondolt: Istennek a sok-sok emberrel rengeteg dolga van, bizonyára valamit összekevert. Bizonyos idő elteltével eszébe jutott a kaktusz és a pókmacska, elment megnézni őket. Nagyon meglepődött, amikor látta, hogy a tüskés, csúnya kaktusz kivirágzott, és hogy a ronda pókmacska átváltozott gyönyörű pillangóvá.

Isten mindig helyesen cselekszik! Tudja, mi a legjobb számunkra, még ha nekünk néha nem is annak tűnik. Ha valamit szeretnénk és helyette mást kapunk, akkor HIGGYÜNK! Higgyük, hogy a jó eljut hozzánk a legmegfelelőbb időben. Az, amit szeretnél, nem mindig az, amire szükséged van! Ne feledd: A ma TÜSKÉI holnapra VIRÁGOK lesznek!

˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜

"Isten világában nem érhet csalódás: mérhetetlenül többet kapunk, mint amennyit ígért vagy vártunk."

⋞⋞⋞⋞⋞⋞⋞⋞⋞⋞⋞⋞⋞

Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokon vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: "elmúlik"

˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜

 

Budapest, 2013. október 31.

 

Szeretettel és mindennapi imáimmal:

Dávid M. Bernadette szerzetesnővér

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30