A parasztember öreg szamara

Szerkesztette: Dávid M. Bernadette

Egy nap a paraszt szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt azon gondolkodott, mit is tehetne. Végül úgy döntött, hogy az állat már öreg és a kutat úgyis ideje már betemetni nem éri meg kihúzni az öreg szamarat. Áthívta a szomszédjait, hogy segítsenek. Mindegyik lapátot fogott és elkezdték a földet lapátolni a kútba. A szamár megértette mi is történik, és először rémisztően üvöltött, aztán, mindenki csodálatára megnyugodott. Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat tett. Lerázza magáról a földet és egy lépéssel feljebb kerül. Ahogy a paraszt és szomszédjai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott.

Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár kilépett a kút peremén és boldogan elsétált!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. A kútból kimászás trükkje, hogy lerázd magadról és tegyél egy lépést. Minden probléma csak egy lehetőség a továbblépésre. Bármilyen problémából van kiút, ha nem adod fel, nem állsz meg! Rázd meg hát magad és lépj te is egyet feljebb!

 

˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜

"Ha hiszel a csodában, az meg is fog történni! A Te csodád a lelkedben van, és csak Neked az! Ne feledd: a legnagyobb csoda a szeretet, és a legjobb fizetség érte a mosoly!"

(ismeretlen szerző)

˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜

 

Budapest, 2013. november 22.

Szeretettel és mindennapi imáimmal:

Dávid M. Bernadette szerzetesnővér

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30