A hűség jutalma

Szerkesztette: Dávid M. Bernadette szerzetesnővér

Erika egy nagyvállalat vezérigazgatójának asszisztense volt. Szüleitől keresztény nevelést kapott, de nem vette túl komolyan a hitét, amíg az élete egy lelkigyakorlat után nem vett egy nagy fordulatot. Ott és akkor elhatározta, hogy ezentúl Jézus Krisztus tanítása szerint él.

Az Úr Jézusban frissen felfedezett hit örömével ment oda egy napon a főnökéhez, és közölte vele, hogy a jövőben nem fogja leírni és továbbítani az üzleti életben általánosan elterjedt hazugságokat. Főnöke csodálkozva nézett az eddig olyan kiegyensúlyozott nőre, és így szólt:

– Jó, ez a maga dolga, de akkor felmondok magának. A felmondási idő leteltéig a könyvelésben dolgozhat.

Az eset az egész cégben nagy feltűnést keltett, mindenki erről pletykált. Az emberek szemében lekerülni a vezérigazgatói asszisztensi állásból egy kezdő könyvelő pozíciójába nagy lecsúszást jelentett, de Erika mindenki meglepetésére bátran és nyugodtan viselte a sorsát.

Elérkezett az utolsó munkanapja. A nagyfőnök hívatta:

– Talált már új állást? - kérdezte.

–  Nem - érkezett a válasz.

– Ez esetben, kérem, maradjon itt. Ön lesz itt a főkönyvelő.

Aki lop, az hazudik is - mondja a régi közmondás. A vezérigazgatónak nyilvánvalóan ez változtatta meg a döntését, amikor az asszisztens  maradásáról döntött.

 

******************

 

– Ne félj olyannak lenni, amilyennek Isten akart és teremtett, tehát amilyen vagy!

– Ne félj elismerni a hibáidat, mert nincs egyetlen ember sem, aki soha nem hibázott!

– Ne félj kimondani és képviselni őszinte véleményedet, mert mások csak ezáltal tudnak téged helyesen megítélni!

– Ne félj megváltoztatni a véleményedet, ha egy másik vélemény meggyőz téged! Mert a vélemények olyanok, mint a tested bőre: ha nem tudnak veled együtt nőni, akkor kőkemény páncéllá válhatnak, amely végül megfojt!

– Ne félj azoktól az emberektől, akik nem szeretnek. Azért nem szeretnek, mert tartanak tőled, és ezt csak te szüntetheted meg!

– Ne félj a fontos és a sürgős között különbséget tenni, és a sürgős dolgot abbahagyni, ha valami fontos tennivalód akad! Mert a sürgős dolgok elrabolják az idődet, a fontosak azonban meggazdagítják az életedet!

– Ne félj a holnaptól, a jövőtől! Mert mindig csak feltételezheted, hogy mi fog történni. Egyedül Isten tudja, mi a terve veled!

 

******************

Budapest, 2013. augusztus 9.

Szeretettel és mindennapi imáimmal: Dávid M. Bernadette szerzetesnővér

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30