Távoltartásra savanyú alma

Egy ember almafajok nemesítésével foglalkozott. Mindenkinek örömmel mutogatta pompás almafáit: boldog volt, ha valaki almáját megízlelte. Egyik szomszédját - noha többször hívta -, semmiképpen sem tudta rábírni, hogy bemenjen hozzá almakóstolóra. Mikor egyszer újra hívta, megszólalt a szomszéd:
- Be kell vallanom, hogy a múltkor, kertje mellett elmenve, kíváncsiságból felvettem egy lehullott almát. Beleharaptam, de én életemben olyan savanyú almát még nem ettem. Köszönöm, nem kérek az almájából, az az egy egész életemre elég...- No ez igazán nem mérvadó - szólt mosolyogva a kerttulajdonos, - messze földet bejártam, míg ahhoz a savanyú almához jutottam. Azért ültettem a kerítés mellé, hogy egyszer s mindenkorra elvegyék a tolvajok kedvét az almalopástól. És bevált a számításom. De jöjjön velem a kert belsejébe! A második, harmadik sorban olyan jóízû, zamatos fajtákat talál, amilyet nem is álmodott.
- Ha így áll a dolog, az más - szólt elgondolkozva a szomszéd és bement a kertbe.

Sokan így vannak a hívõ élettel. A kívülállók csak a tilalmak, a bûnbánat és önmegtagadás savanyú almáiról tudnak. Pedig ezek csak a képmutatók távoltartására valók. Ne a kerítésen bemászott tolvaj módjára ítélj, hanem menj be a kert Urával az ajtón, és meglátod, hogy mily édes az Úrral ápolt közösség minden gyümölcse!

************************
A hit nem érzésektõl függ, a hit elhatározás kérdése. Határozd el hogy hiszel/bízol Istenben, bármit is érzel mostanában!


 „Istenem, tudod, hogy érzéseim össze-vissza kalandoznak kiabálnak, ordítoznak, hogy ez a körülmény szörnyûséges, és hogy nincs remény, én mégis benned bízom. Még nem látom, hogy mit teszel, de bízom benne, hogy te javamra munkálod ezt a helyzetet. Köszönöm azt az ígéretedet, hogy felhasználod ezt annak érdekében, hogy átformálj engem Jézus képére. Ez az, amit igazán szeretnék - bár ma még érzéseim nem ezt támasztják alá. Adj erõt nekem, hogy tekintetemet rád öszpontosítsam, és ne azokra a dolgokra, amiket magam elõtt látok." (Linda Dillow)


Róma, 2012. január 27.
Szeretettel és mindennapi imáimmal: Dávid M. Bernadette nõvér

 

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30