Az ima

Egy tanulságos régi történet szerint egy fiatalember hosszú ideje fáradozott azon, hogy megtanuljon helyesen imádkozni. Mikor a sikertelenség már csaknem teljesen elvette a kedvét, egy pusztában élõ bölcs emberrõl hallott, akit az imádság mesterének tartottak. Elment hozzá, és elõadta a kérését: „Taníts meg engem tiszta szívbõl imádkozni!” A bölcs így szólt hozzá: „Látod ott azt a piszkos drótkosarat? Fogd meg, és hozzál vele vizet!” A fiatalember elment a kúthoz, vizet merített vele, aztán elindult visszafelé. Útközben persze a víz mind kifolyt a kosarából. A bölcs megint ezt mondta neki: „Menj, és hozzál vizet!” Másodszor is útra kelt, de a jelenet megismétlõdött. A bölcs harmadszor is felszólította: „Menj, és hozzál vizet!” A kudarc láttán a fiatalember türelmetlenül ezt mondta: „Drótkosárral nem lehet vizet hozni, mert kifolyik belõle!” Mire a bölcs: „Vizet ugyan nem hoztál nekem, de a drótkosár, ami piszkos volt, most tiszta lett. Ha imádkozás közben azt érzed, hogy mindent odaadtál, akkor az imádkozás megtisztított téged.”

˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜

Te nemcsak olyan forrás vagy, amelyik engedi magát megtalálni. Te az a forrás vagy, amelyik maga indul el megkeresni a szomjazókat."                    /Sören Kierkegaard/

 

 

Valaki veled van magányodban, valaki megért félelmeidben és bántalmaidban: Jézus, aki az örök szeretet.

 

˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜ ˜

Ima Isten védelméért 

Édes jó Istenünk, a Te védelmedért és segítségedért esedezünk. Ne hagyj el, támogass minket küzdelmeinkben, szomorúságunkban és megpróbáltatásainkban. Szüntelenül Téged hívunk Istenünk, hallgasd meg könyörgõ imánkat. Hiszen Te vagy a mindent átfogó Szeretet és Jóság.Teljes bizalommal hagyjuk Reád sorsunkat. Óh Uram, mindent tudsz, ismered minden egyes gyermekedet.       Ámen. 

 

Róma, 2012. Január 6.

Szeretettel és mindennapi imáimmal:     Dávid M. Bernadette nõvér

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30