A lelkiismeret

Néhány évvel ezelõtt egy lelkész Houstonból Texasba költözött. Néhány héttel az érkezése után egy alkalommal a belvárosba kellett mennie. Amikor a buszon leült észrevette, hogy a sofõr negyed dollárral többet adott vissza.

Elkezdett gondolkodni, hogy mit tegyen, és arra az elhatározásra jutott, hogy visszaadja a pénzt. Hiszen bûn lenne megtartani. Aztán egy másik gondolat fogant meg a fejében: "Oh, felejtsd már el, hiszen ez csak negyed dollár. Ki törõdik egy ilyen kis összeggel? A buszvállalat amúgy is túl sokat kér az utazásért; nem fog nekik hiányozni ez a kicsi összeg. Fogadd el mint Isten ajándékát és maradj csöndben."

Mikor a megállóba értek, ahol a lelkésznek le kellett szállnia, egy pillanatra megállt az ajtóban, majd a negyed dollárt a buszvezetõ felé nyújtotta, és azt mondta: "tessék, egy kicsit többet adott vissza." A sofõr rámosolygott és azt mondta:"Maga az új városi lelkész! Mostanában azon gondolkodtam, hogy el kellene járnom valahova gyülekezetbe, és meg akartam nézni, hogy mit tesz, ha rosszul adok vissza."

Amikor a lelkész leszállt a buszról, a legközelebbi villanypóznához botorkált és bele kapaszkodva csak annyit tudott mondani: "Istenem, majdnem eladtam a Fiadat egy negyed dollárosért."

********************************

Ne aggódjatok semmi miatt, hanem minden imádságotokban és könyörgésetekben terjesszétek kéréseteket az Úr elé, hálaadástokkal együtt. Akkor Isten békéje, amely minden értelmet meghalad, megõrzi szíveteket és értelmeteket Krisztus Jézusban. Egyébként, testvéreim, arra irányuljanak gondolataitok, ami igaz, tisztességes, igazságos, ami ártatlan, kedves, dicséretre méltó, ami erényes és magasztos. Amit tanultatok és elfogadtatok, amit hallottatok és példámon láttatok, azt váltsátok tettekre, s veletek lesz a béke Istene.”
(Fil 4,6-9
)

********************************

Róma, 2012. június 15.

Szeretettel és mindennapi imáimmal:

Dávid M. Bernadette nõvér

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30