A dolgok nem mindig azok....

Két utazó angyal megállt, hogy az éjszakát egy tehetõs család házában töltse el. A család udvariatlan volt, és megtagadta az angyaloktól, hogy a nagy ház vendégszobájában pihenjék ki magukat.Ehelyett egy kis helyet kaptak a hideg pincében. Amikor kinyújtóztak a kemény padlón, az idõsebb angyal meglátott egy lyukat a falon és kijavította azt. Amikor a fiatalabb angyal kérdezte, miért, az idõsebb angyal így felelt: "A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."
A következõ éjjel mindketten egy nagyon szegény, de vendégszeretõ paraszt és felesége házában pihentek. Miután azt a kevés ételt is megosztották velük, amilyük volt, átengedték az angyaloknak az ágyukat, ahol õk jól aludtak. Amikor a következõ napon a nap felkelt, az angyalok könnyek között találták a parasztot és a feleségét. Az egyetlen tehenük, aminek a teje az egyedüli bevételük volt, holtan feküdt a mezõn.
A fiatal angyal dühös lett és kérdezte az idõsebbet, hogyan hagyhatta, hogy ez megtörténjen. Az elsõ embernek mindene megvolt, mégis segítettél neki, vádolta. A második családnak kevese volt, és hagytad, hogy elpusztuljon a tehenük.
A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak, mondta az idõsebb angyal. Amikor a nagyház hideg pincéjében pihentünk, észrevettem, hogy a falon lévõ lyukban arany van. Mivel a tulajdonos olyan mohó volt és nem akarta megosztani szerencsés sorsát, betapasztottam a falat, hogy ne találhassa meg. Amikor a utolsó éjszaka a paraszt ágyában aludtunk, jött a Halál angyala, hogy elvigye a feleségét. Helyette odaadtam a tehenet.
"A dolgok nem mindig azok, aminek látszanak."

 
 

**********************

Ne vágyakozz világi dicsõségre, világi elismerésre. Ez a legbiztosabb út a testi, lelki nyugtalansághoz. Miért vágyakozol arra, hogy mások elismerjenek? A "mások" többnyire tudatlan emberek. A világ legsikeresebb emberei gyakran nagyon kevéssé bölcs emberek. Miért értékeled olyan nagyra, hogy õk elismernek téged? Ehelyett, inkább vágyakozz Isten áldásaira, a bölcs ember egészséges lelkének adományára. Ezt érdemes keresni, ezért érdemes küzdeni. Ne tulajdoníts nagy fontosságot a közvéleménynek. A közvélemény sokszor téved. Tulajdoníts fontosságot az erkölcsi értékeknek, a viselkedés szabályainak, a spirituális tanításoknak, a szentek és szent-életû emberek véleményének.

Róma,2012. március23.

Szeretettel és mindennapi imáimmal: Dávid M. Bernadette nõvér

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30