Miskolczi József

1951-ben született Szabadkán. Húsz éven át újságíró volt (7 Nap, Dolgozók, Újvidéki Televízió), majd 1990-től magánvállalkozó. A Funero Temetkezési Magánvállalat, majd később a Tipp-Topp System (ma TippNet) Informatikai Kft. alapítója.

          Községi önkormányzati és tartományi képviselő volt. Több párt alapító tagja, de 18 éve pártonkívüli, csupán civil előremozdító. A Keresztény Értelmiségi Kör egyik alapítója, kezdetben elnöke, most elnökhelyettese, a Vajdasági Magyar Civil Szövetség főtitkára, a Szekeres László Alapítvány kuratóriumi tagja, a Hét Nap igazgatóbizottsági tagja, a Pannon Alapítvány felügyelő bizottságának elnöke.

          Tipikus közéleti “beindító” és lobby ember. A gazdasági, a politikai és civil szférában egyaránt otthonosan mozog. Szerteágazó hazai és nemzetközi kapcsolatrendszere, élénk szervező- és csapatépítő készsége révén számos új intézmény létrehozásban, beindításában (Vajdasági Módszertani Központ, Jugoszláv Teleház Szövetség, Zenith Műhely, Híd Körzeti Térségfejlesztési Kft., Keresztény Értelmiségi Kör, Vajdasági Magyar Szövetség), vagy tevékenységében (Kosztolányi Dezső Diáksegélyző Egyesület, Vajdasági Pax Romana) volt fontos szerepe. Soha sincs ideje – de minden okos gondolatot ráér meghallgatni, és tovább görgetni…

          Az őszinteséget és a szorgalmat szereti.

          A Keresztény Értelmiségi Körben annak baráti hangvételét, a tagság egymás iránti mindenkor mélyen emberi viszonyulását szereti. Töretlen derűlátással hiszi: a vajdasági keresztény értelmiség összefogása eddig nem tapasztalt szellemi erőt jelent az itt maradásunk és magyarként való megmaradásunk során.

 

jomi@tippnet.rs

 

Eseménynaptár

Április 2021
HétKeddSzeCsüPénSzoVas
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30